Νικηφόρα ξεκίνησε και την τελική φάση του πρωταθλήματος η ομάδα μας, η οποία κέρδισε στο Lido Sports Hall την ομάδα του ΑΟ Κύδων Χανίων και διαμόρφωσε το 1-0 στις νίκες, στο πλαίσιο των ημιτελικών του πρωταθλήματος της ΕΚΑΣΚ. 

Ο ΓΣ Εργοτέλης μπήκε δυναμικά στον αγώνα και από τις πρώτες μόλις στιγμές επέβαλε τον ρυθμό του, δείχνοντας ότι είναι το μεγάλο φαβορί στη σειρά των ημιτελικών. Κατά τη διάρκεια του πρώτου δεκαλέπτου διαμορφώθηκε μία διαφορά ασφαλείας με 24-10. 

Στην δεύτερη περίοδο οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να πετύχουν κάποια σημαντικά καλάθια και το ημίχρονι τελείωσε με την ομάδα μας να προηγείται με 39-28. Στην επανάληψη ο ΓΣ Εργοτέλης δεν μπήκε συγκεντρωμένος με αρκετά άστοχα σουτ, γεγονός που εκμεταλλεύτηκε ο  ΑΟ Κύδων Χανίων και κατάφερε να μειώσει την διαφορά στο ένα καλάθι, κατά τη διάρκεια του δεκαλέπτου (44-41). 

Στο τέταρτο και τελευταίο δεκάλεπτο, ο ΓΣ Εργοτέλης βρήκε τον καλό του εαυτό και δεν άφησε περιθώρια αμφισβήτησης της υπεροχής του. Με αλλεπάλληλα κλεψίματα και εντυπωσιακά καλάθια έχτισε ξανά διψήφια διαφορά, την οποία και προφύλαξε έως και το τέλος της αναμέτρησης, με ουσιώδη και αποτελεσματική άμυνα. 

ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Σκανδαλάκης, Κώτσου, Σταγάκη

ΚΡΙΤΕΣ: Γιαπιτσόγλου, Σακουλάκης, Ανδρουλάκης

ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 24-10, 39-28(Ημιχ.), 48-41, 65-53

ΠΟΝΤΟΙ:

ΓΣ Εργοτέλης (Χριστοδούλου Α.): Σκάνδαλος 13, Ηλιάκης 4, Λαγουδάκης, Λυβιάκης 10(1), Θεοδωρίδης 9(1), Μαρκόπουλος 2, Χριστοδούλου Π., Χλιαράς, Λιανδράκης 20(4), Μπαρλιάς 5, Ορφανουδάκης 2, Γιαμνιαδάκης

ΑΟ Κύδων Χανίων (Κωνσταντουδάκης - Λουκάκης): Σταγκουράκης, Κουτουλάκης 16(3), Πατεράκης 2, Καπαδουκάκης 3, Γεγιτσίδης 2, Καράκος 4, Παπαδογιάννης, Βολωνάκης 5(1), Παπαχρήστου 5(1), Λουκάκης 7, Κουτσαντωνάκης 9