Η Πρότυπη Ακαδημία Εργοτέλη είναι η μεγαλύτερη αθλητική κυψέλη της Κρήτης και διατηρεί, εκτός από τα αγωνιστικά τμήματα, τις μεγαλύτερες σε αριθμό παιδιών ακαδημίες ποδοσφαίρου και μπάσκετ στο νησί μας και από τις μεγαλύτερες στην Ελλάδα.

Από το 1929 που ιδρύθηκε ο Εργοτέλης έως σήμερα, το «Μαρτινέγκο» είναι πηγή δύναμης και έμπνευσης όλων όσων συμμετέχουν και παρακολουθούν τις δραστηριότητες του συλλόγου μας. Σε αυτό το χώρο, με την τεράστια ιστορική κληρονομιά και τις σύγχρονες εγκαταστάσεις αναδεικνύονται ταλέντα και ολοκληρώνονται σπουδαίοι ποδοσφαιριστές και μπασκετμπολίστες

Εργοτέλης Εργοτέλης Εργοτέλης Εργοτέλης Εργοτέλης

Τμήματα ποδοσφαίρου & μπάσκετ

Τα τμήματα ποδοσφαίρου και μπάσκετ λειτουργούν από Δευτέρα έως και Παρασκευή από τις 15:00 έως 21:00 και Σάββατο από 09:00 έως 15:00. Το κάθε τμήμα πραγματοποιεί δύο με τρείς προπονήσεις την εβδομάδα από Σεπτέμβριο έως και τέλος Ιουνίου.

Εργοτέλης Εργοτέλης Εργοτέλης Εργοτέλης Εργοτέλης

Στόχοι Ακαδημίας

Στόχοι Ακαδημίας

  • Η οργανωμένη άθληση & ψυχαγωγία.
  • Η καλλιέργεια ομαδικού πνεύματος.
  • Η γνώση της τεχνικής του
    ποδοσφαίρου και μπάσκετ.
  • Η ανάπτυξη κινητικών δεξιοτήτων.
  • Κανόνες κόσμιας συμπεριφοράς
    εντός & εκτός αγωνιστικών χώρων.

Εγκαταστάσεις

Σύγχρονες εγκαταστάσεις Μαρτινέγκο

Η Πρότυπη Ακαδημία Εργοτέλη λειτουργεί καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου σε σύγχρονες εγκαταστάσεις στο Μαρτινέγκο, με τέσσερα γήπεδα ποδοσφαίρου, ένα κεντρικό 11x11 και τρία 5x5, καθώς κι ένα γήπεδο μπάσκετ.

Περιλαμβάνει 44 τμήματα ποδοσφαίρου εκ των οποίων τα 11 είναι αγωνιστικά, ένα γυναικείο, και 16 τμήματα μπάσκετ εκ των οποίων τα 7 είναι αγωνιστικά, πέντε γυναικεία.

Είναι από τις μεγαλύτερες ακαδημίες στην Ελλάδα έχοντας εγγεγραμμένα περίπου 950 παιδιά ηλικίας από 6 έως 21 ετών, απασχολεί 32 άτομα προσωπικό (24 προπονητές, 1 τεχνικό διευθυντή, 1 ιατρό, 2 γραμματείς, 3 φροντιστές και 1 φύλακα) και διοικείται από 20μελές διοικητικό συμβούλιο.

Αλλά και σε αγωνιστικό επίπεδο η Πρότυπη Ακαδημία Εργοτέλη πρωταγωνιστεί σε όλες τις κατηγορίες στα παιδικά πρωταθλήματα Κρήτης και συναγωνίζεται τις ακαδημίες των μεγαλύτερων συλλόγων της Ελλάδας.

Εγκαταστάσεις

Πληροφορίες

Λ. Νικ. Πλαστήρα 1 - Γήπεδο Μαρτινέγκο - Τηλ. & Fax: 2810 222 246 • www.ergotelis.gr • info@ergotelis.gr