Το ποδοσφαιρικό σωματείο Γ.Σ. Εργοτέλης υιοθετεί τις αξίες της Ε.Π.Ο. και της UEFA για την καταπολέμηση φαινομένων ρατσισμού και διακρίσεων στο χώρο του ποδοσφαίρου. Προς το σκοπό αυτό, το σωματείο λαμβάνει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προώθηση της ενότητας, της αλληλεγγύης, της ισότητας και της διαφορετικότητας στο ποδόσφαιρο και την πρόληψη και εξάλειψη των ρατσιστικών ύβρεων και των διακρίσεων που εκδηλώνονται εντός και εκτός γηπέδου.

Προς την εφαρμογή της πολιτικής αυτής:

  1. Το ποδοσφαιρικό σωματείο Γ.Σ. Εργοτέλης λαμβάνει προληπτικά μέτρα και μέτρα πληροφόρησης κατά του ρατσισμού και των διακρίσεων. Ενδεικτικά, αναρτώνται ανακοινώσεις κατά του ρατσισμού και των διακρίσεων πριν την έναρξη των αγώνων στους χώρους του γηπέδου και στην επίσημη ιστοσελίδα του σωματείου, διεξάγονται φιλικοί αγώνες με σκοπό την ευαισθητοποίηση κατά των φαινομένων ρατσισμού και  διακρίσεων κ.ά.
  2. Το ποδοσφαιρικό σωματείο Γ.Σ. Εργοτέλης, σε συνεργασία με τους ανθρώπους ασφαλείας και την ελληνική αστυνομία, λαμβάνει τα αναγκαία μέτρα κατά του ρατσισμού μέσα και γύρω από το γήπεδο.
  3. Το ποδοσφαιρικό σωματείο Γ.Σ. Εργοτέλης έχει το δικαίωμα να απαγορεύσει την είσοδο ή να οδηγήσει εκτός γηπέδου, όποιον φίλαθλο προβεί σε ρατσιστικά σχόλια, εμπλέκεται σε ρατσιστικά συνθήματα ή εκδηλώσει ενέργειες ρατσιστικού περιεχομένου [όπως ρατσιστικά σύμβολα και πανό, μερικά από τα οποία περιγράφονται στον Κανονισμό Γηπέδων και Ασφάλειας & Προστασίας των Αγώνων της Ε.Π.Ο. (ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ VII.)] μέσα στο γήπεδο. 
  4. Απαγορεύεται η διακίνηση ρατσιστικών κειμένων μέσα και γύρω από το γήπεδο. Το ποδοσφαιρικό σωματείο Γ.Σ. Εργοτέλης έχει το δικαίωμα να απαγορεύσει την είσοδο ή να οδηγήσει εκτός γηπέδου όποιον παραβιάσει την ανωτέρω απαγόρευση.
  5. Απαγορεύεται οποιαδήποτε επιγραφή ρατσιστικού περιεχομένου μέσα και γύρω από το γήπεδο. Το ποδοσφαιρικό σωματείο Γ.Σ. Εργοτέλης λαμβάνει τα αναγκαία μέτρα για την άμεση και επείγουσα απομάκρυνση κάθε ρατσιστικής επιγραφής μέσα στο γήπεδο.
  6. Το ποδοσφαιρικό σωματείο Γ.Σ. Εργοτέλης, εκτός των παραπάνω μέτρων εξάλειψης ρατσιστικών φαινομένων, τάσσεται υπερ της συνεργασίας με όλα τα υπόλοιπα ποδοσφαιρικά σωματεία και τις υπηρεσίες, όπως συνδέσμους ποδοσφαιριστών, συνδέσμους φιλάθλων, σχολεία, εθελοντικές οργανώσεις, οργανώσεις νέων, χορηγούς, τοπικές επιχειρήσεις, αστυνομία και άλλες δημόσιες αρχές, με στόχο την ανάπτυξη προγραμμάτων πρόληψης και την ενίσχυση της πληροφόρησης για την εκστρατεία εξάλειψης των ρατσιστικών ύβρεων και των διακρίσεων στο ποδόσφαιρο.
  7. Το ποδοσφαιρικό σωματείο Γ.Σ. Εργοτέλης τάσσεται υπερ των ίσων ευκαιριών απασχόλησης και παροχής υπηρεσιών στο ποδόσφαιρο, χωρίς διακρίσεις που αφορούν φύλο, φυλή, εθνότητα, θρησκεία ή άλλους λόγους, και λαμβάνει μέτρα για την προώθηση τους.