Γεμάτο δράση ήταν για τον φίλαθλο κόσμο του Εργοτέλη το απόγευμα της Κυριακής. Στο κλειστό γυμναστήριο του Λίντο η ομάδα μπάσκετ του συλλόγου μας υποδέχτηκε τον Ο.Α. Χανίων, στο πλαίσιο της προημιτελικής φάσης του κυπέλλου της Ε.ΚΑ.Σ.Κ. 

Ο αγώνας ξεκίνησε με ήπιο ρυθμό και για τις δύο ομάδες, με το σκορ στο τέλος του πρώτου δεκαλέπτου να είναι 19-10 υπέρ της ομάδας μας. Το δεύτερο δεκάλεπτο είχε αρκετά όμοια στοιχεία με το πρώτο, παρόλα αυτά ήταν εμφανές ότι η μαχητικότητα και η γρήγορη σκέψη των «κιτρινόμαυρων» θα έκαναν τη διαφορά, μιας και δημιουργούσαν αρκετές φάσεις και σουτ, τα οποία όμως δεν κατέληγαν συνεχώς εντός της στεφάνης. Το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με το σκορ να είναι 31-22. 

Στο δεύτερο ημίχρονο οι θεατές που βρέθηκαν στις κερκίδες του γηπέδου είδαν έναν εντελώς διαφορετικό Εργοτέλη. Τα στοιχεία που προαναφέρονται καθιερώθηκαν εντός αγωνιστικού χώρου και σε συνδυασμό με το βελτιωμένο ποσοστό ευστοχίας, αλλά και την αποτελεσματική αμυντική λειτουργία της ομάδας, το σκορ για την ομάδα μας εκτινάχθηκε στους 53 βαθμούς, ενώ οι αντίπαλοι περιορίστηκαν στους 27 πόντους, για το τρίτο δεκάλεπτο. 

Το τέταρτο και τελευταίο δεκάλεπτο ήταν μία πιο χαμηλής έντασης επανάληψη του τρίτου δεκαλέπτου, με το σφύριγμα της λήξης να σταματά το δείκτη του σκορ στο 69-36. 

Αξιοσημείωτο είναι ότι και τα δύο σωματεία παρατάχθηκαν στο παρκέ με αρκετούς νεαρούς ηλικιακά αθλητές, οι οποίοι απλόχερα χάρισαν θέαμα, χάρη στις εντυπωσιακές φάσεις που δημιουργούσαν. 

Στο πλαίσιο της ημιτελικής φάσης, η ομάδα μας θα αντιμετωπίσει την ομάδα του Ρεθύμνου «Ρέθυμνο Cretan Kings»

ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 19-10, 31-22(Ημιχ.), 53-27, 69-36

Γ.Σ.ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ (Χριστοδούλου Α.): Σκάνδαλος 22(1), Γιαμνιαδάκης 7(1), Θεοδωρίδης 5(1), Λυβιάκης Μ., Λιανδράκης 7, Λαγουδάκης 4, Χριστοδούλου Π. 5(1), Χλιαράς 2, Μανδυλάκης 2, Κατσαμάνης Μ. 3, Ορφανουδάκης 6, Μυλωνάκης 6(2)

Ο.Α. ΧΑΝΙΩΝ (Φειδάς): Παπαλιονάκης 4, Λυβιάκης Π. 3(1), Βομβολάκης 8, Ερηνάκης, Βουρβαχάκης, Στυλιανάκης 2, Σεκαδάκης 7(1), Μερμύγκης 2, Κατσαμάνης Α. 4, Δαμόπουλος 1, Καμπουράκης 2, Κοκοτσάκης 3(1)