Η πρώτη αναμέτρηση των δύο ομάδων ύστερα από τη πτώση τους από τις επαγγελματικές κατηγορίες είχε ως νικητή την ομάδα του Ηροδότου. Το σκορ παρόλα αυτά θα μπορούσε να ήταν διαφορετικό, μιας και τη πρωτοβουλία των κινήσεων και τη μερίδα του λέοντος, όσον αφορά τις ευκαιρίες, τις είχε ο Εργοτέλης. 

Η αναμέτρηση ξεκίνησε δυναμικά με τις δύο ομάδες να κυκλοφορούν τη μπάλα και να δημιουργούν τις προϋποθέσεις ώστε να υπάρξει κάποιο τέρμα. Για την ομάδα μας Ντίσα και Κορνάρος επιχείρησαν να σκοράρουν, χωρίς αυτό να επιτυγχάνεται λόγω των καθοριστικών επεμβάσεων του τερματοφύλακα των φιλοξενούμενων. 

Στο 28΄ ο Νάκας ανατράπηκε εντός περιοχής από τον Μαυροειδή, με αποτέλεσμα ο διαιτητής να υποδείξει την εσχάτη των ποινών. Παρά τη σωστή επιλογή γωνίας και το τίναγμα του Μιράσι, ο Φραγκουλάκης έβαλε σε θέση οδηγού την ομάδα του Ηροδότου. 

Μόλις δύο λεπτά αργότερα επιτεύχθηκε και δεύτερο τέρμα. Λανθασμένο διώξιμο στο κέντρο της περιοχής από την αμυντική γραμμή, με αποτέλεσμα η μπάλα να βρεθεί στην ιδανική θέση για τον Γαρεφαλάκη, ο οποίος την έστειλε σε θέση τέτοια όπου ήταν αδύνατη η επέμβαση του τερματοφύλακα της ομάδας μας. 

Το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με δύο σημαντικές ευκαιρίες για τον Εργοτέλη. Οι παίκτες του Βασίλη Μπαστάκη δεν απογοητεύτηκαν από τα δύο τέρματα, παρέμειναν πιστοί στο πλάνο του τεχνικού επιτελείου και αντέδρασαν άμεσα. Λίγο πριν τη λήξη του ημιχρόνου στο 45΄ ο Τσαμαντιώτης εξαπέλυσε ένας δυνατό και εντυπωσιακό σουτ προς το παραθυράκι της εστίας του Ηροδότου, αλλά ο Ζαφείρης πραγματοποίησε ακόμη μία αποτελεσματική επέμβαση. 

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Εργοτέλης συνέχισε να δημιουργεί πάμπολλες ευκαιρίες, οι περισσότερες εκ των οποίων εξουδετερώθηκαν από τον τερματοφύλακα των φιλοξενούμενων. Το γκολ για την ομάδα μας δεν ήρθε και στο 66΄ ο νεοεισερχόμενος Χίντρι αξιοποίησε με το καλύτερο τρόπο για την ομάδα του, την λανθασμένη συνεννόηση της αμυντικής γραμμής και του τερματοφύλακα και «έγραψε» το 0-3, το οποίο έμελε να είναι και το τελικό σκορ της αναμέτρησης. 

Το παιχνίδι ολοκληρώθηκε με ακόμη μία χαμένη ευκαιρία για την ομάδα μας, ο Κορνάρος έπιασε γεμάτη κεφαλιά ύστερα από σέντρα ακριβείας του Τσβαούρι στο δεύτερο δοκάρι, η οποία όμως πέρασε ελάχιστα έξω από την αριστερή πλευρά του τέρματος. 

Γ.Σ Εργοτέλης (Μπαστάκης): Μιράσι, Κορνάρος, Μαυροειδής (59΄ Βασιλάκης), Μερκουλίδης, Πλατοκούκης, Φαϊτάκης, Παναγιωτάκης, Τσαμαντιώτης, Χότζα (73΄ Τβαούρι), Φθενάκης (73΄ Κρασανάκης), Ντίσα. 

Π.Α.Σ.Α. Ηρόδοτος (Χατζησεβαστός) : Ζαφείρης, Γιαννικάκης, Κανδηλάκης (58΄ Μπάμπης), Μουρτζάκης, Νάκας (58΄ Παγώνης), Μαγάκης, Μάρα (58΄ Χίντρι), Τριάντης, Φραγκουλάκης, Βεζιρτζόγλου, Γαρεφαλάκης (72΄ Βλαχάβας) 

Μετά τη λήξη της αναμέτρησης ο προπονητής της ομάδας μας, Βασίλης Μπαστάκης, δήλωσε τα εξής: 

«Ήταν ένα πάρα πολύ καλό παιχνίδι για την ομάδα μας. Για ακόμα μία φορά παίξαμε βασιζόμενοι στις αρχές που μας διέπουν, λειτουργήσαμε αρκετά καλά. Δημιουργήσαμε πληθώρα ευκαιριών, αλλά σίγουρα πρέπει να βελτιωθούμε στην εκτέλεση φάσεων, στο επιθετικό κομμάτι του γηπέδου, αποτελεί ένα από τα πιο απαιτητικά σημεία. Είναι υψίστης σημασίας το γεγονός ότι, απέναντι σε μία ομάδα που διεκδικεί το πρωτάθλημα, έχουμε τη πρωτοβουλία των κινήσεων και ήμασταν καλύτεροι εντός αγωνιστικού χώρου. Η ποιότητα των παικτών του αντιπάλου έκανε τη διαφορά σε σημεία που υπήρξαν ατομικά λάθη εκ μέρους μας και έτσι κατάφερε να φτάσει στην επίτευξη τριών τερμάτων και να κερδίσει το παιχνίδι. Συγχαρητήρια και καλή συνέχεια στο πρωτάθλημα»

Τέλος, η διοίκηση του Εργοτέλη θέλει να ευχαριστήσει το φίλαθλο κοινό της ομάδας και του Ηρακλείου για το βροντερό παρόν που έδωσε στις κερκίδες του γηπέδου μας. Οι φίλαθλοί μας για ακόμη μία αναμέτρηση στήριξαν την προσπάθεια των νεαρών αθλητών οι οποίοι με τη σειρά τους ανταπέδωσαν το θερμό χειροκρότημα του κόσμου.