Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε η ημερίδα που διοργάνωσε ο Γ.Σ. ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ το Σάββατο 27 Οκτωβρίου στο πολιτιστικό κέντρο Ηρακλείου και την οποία παρακολούθησαν αρκετοί γονείς και αθλητές της Ακαδημίας του συλλόγου.

Η επιμορφωτική-ενημερωτική ημερίδα ήταν η πρώτη μιας σειράς εκδηλώσεων που θα ακολουθήσουν από τον Γ.Σ. ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ για την Ακαδημία, προκειμένου γονείς αλλά και αθλητές να έχουν γνώση τόσο της φιλοσοφίας που διέπει διαχρονικά τον σύλλογο, όσο και τον τρόπο δουλειάς σε αγωνιστικό επίπεδο για όλες τις ηλικίες. 

Στην εκδήλωση παρευρέθηκε σύσσωμο το ΔΣ του συλλόγου, αλλά και εκπρόσωποι της ΠΑΕ, με επικεφαλής τον Γενικό Διευθυντή Γιώργο Τουτζάρη, ο οποίος ήταν ένας εκ των ομιλητών, όπως και ο προπονητής της ομάδας Νικόδημος Παπαβασιλείου.

Η εκδήλωση άνοιξε με τον χαιρετισμό του προέδρου του Γ.Σ. ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ Γιώργο Στειακάκη, ο οποίος μίλησε για τις αξίες που πρεσβεύει ο ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ και τη βαρύτητα που δίνει στην Ακαδημία του, τα αποτελέσματα της οποίας είναι απτά με τους πάμπολλους ποδοσφαιριστές που έχουν αναδειχθεί και σήμερα πρωταγωνιστούν στο ποδοσφαιρικό στερέωμα. 

Εκ μέρους της ΠΑΕ ο αντιπρόεδρος και Γενικός Διευθυντής της Γιώργος Τουτζάρης αναφέρθηκε στην προσπάθεια που γίνεται στην πρώτη ομάδα προκειμένου μέσα από αυτήν να συνδυάζεται η δημιουργία ενός ισχυρού και ανταγωνιστικού συνόλου, παράλληλα με την αξιοποίηση ποδοσφαιριστών οι οποίοι προέρχονται από τα «σπλάχνα» του συλλόγου. 

Ο Τεχνικός Διευθυντής της Ακαδημίας Κώστας Καλπακίδης παρουσίασε αναλυτικά τόσο το οργανωτικό όσο και αγωνιστικό οικοδόμημα της Ακαδημίας, όπου μεγάλο βάρος πέφτει στη διαμόρφωση παιδιών με ιδανικά, σωστή παιδεία και παράλληλα αθλητική ανάπτυξη και αξιοποίηση των αγωνιστικών τους δυνατοτήτων, με απώτερο σκοπό την παρουσία τους στις θυγατρικές ομάδες του ΕΡΓΟΤΕΛΗ και φυσικά την επαγγελματική ομάδα. 

Ιδιαίτερα ήταν τα λεγόμενα του προπονητή της ΠΑΕ Νικόδημου Παπαβασιλείου, ο οποίος κατέθεσε άγνωστες προσωπικές του ιστορίες από τα χρόνια που ο ίδιος έκανε το μεγάλο βήμα στην καριέρα του σε ηλικία 16 ετών όταν και εντάχθηκε στις ομάδες υποδομής της Άρσεναλ. Αναφέρθηκε στην ποδοσφαιρική, αλλά κυρίως στην προπονητική του καριέρα, εστιάζοντας κυρίως στο νευραλγικό θέμα των Ακαδημιών στο οποίο είναι επίσης άριστος γνώστης, όντας επικεφαλής ποδοσφαιρικής Ακαδημίας στην Κύπρο, από την οποία έχουν αναδειχθεί σημαντικοί ποδοσφαιριστές. 

Η επικεφαλής του ιατρικού επιτελείου του Γ.Σ. ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ Αδαμαντία Γιατρά μίλησε στους παρευρισκόμενους για θέματα που άπτονται της επιστήμης της, αναφέροντας το πόσο σημαντική είναι η άθληση στην ανάπτυξη των παιδιών, αρκεί αυτή να γίνεται σωστά και με ασφάλεια. 

Οι διοικούντες τον Γ.Σ. ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ ευχαριστούν τον Δήμο Ηρακλείου και ιδιαίτερα τον πρόεδρο του Πολιτιστικού Κέντρου κ. Μηνά Καπετανάκη για την παραχώρηση της αίθουσας του πολιτιστικού κέντρου Ηρακλείου όπου έλαβε χώρα η εκδήλωση.