Ήττα 58-59 για τον ΕΡΓΟΤΕΛΗ από τον ΑΟΚ Χανιά στον δεύτερο τελικό του πρωταθλήματος ΕΚΑΣΚ.

Όπως ο πρώτος τελικός, έτσι και ο δεύτερος κρίθηκε στις λεπτομέρειες, μόνο που σε αυτές προστέθηκε και… ένα σοβαρό διαιτητικό λάθος, το οποίο και ουσιαστικά έκρινε την αναμέτρηση… Συγκεκριμένα μια λανθασμένη υπόδειξη φάουλ υπέρ των φιλοξενούμενων, έδωσε την ευκαιρία στα τελευταία 3΄΄ να ευστοχήσει σε βολή και να δώσει τη νίκη στον ΑΟΚ Χανιά, η οποία ήταν η δεύτερη στη σειρά των τελικών. 

Η αναμέτρηση ήταν αμφίρροπη στη μεγαλύτερη διάρκειά της με τους δυο μονομάχους να είναι κοντά στο σκορ, χωρίς κάποιος εξ αυτών να μπορέσει να ξεφύγει. Ο ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ ήταν καλύτερος στο πρώτο ημίχρονο, όπου στη μεγαλύτερη διάρκειά του είχε το προβάδισμα στο σκορ, με την ομάδα των Χανιών να ισορροπεί στην επανάληψη. 

Σημαντικό πλήγμα για τον ΕΡΓΟΤΕΛΗ ήταν ο τραυματισμός του Αθανασιάδης ο οποίος κτύπησε στο χέρι και δεν μπόρεσε να βοηθήσει την ομάδα του στη συνέχεια του αγώνα και στα κρίσιμα λεπτά του, με την αναμέτρηση να κρίνεται στο τέλος από τη λανθασμένη υπόδειξη των διαιτητών.

Διαιτητές του αγώνα ήταν οι Μαλαμάς-Κώτσου-Χριστινάκης.

Τα δεκάλεπτα του αγώνα ήταν: 15-12, 31-32 (ημίχρονο), 45-48, 58-59

ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ (Γ. Βισκαδουράκης): Κουμάκης 5(1), Αθανασιάδης 4, Μαϊστρέλης 8(1), Βερτούδος 11(1), Καλογεράκης, Μανιαδής, Χριστοδούλου 1, Μπελεφάντης 2, Καλλέργης, Αλετράς, Πυργιώτης 27(1). 

ΑΟΧ Χανιά (Χ. Παπανικολάου): Κοκολιός 8(1), Αλεξίου 11(1), Κουτσαύδης, Θεριάκης, Κούρος 2, Κατράνας 5(1), Κολαρετάκης 4, Αδοντάκης 15, Παπαδάκης 3(1), Σκαμνάκης 11(2).