Ο γενικός διευθυντής της ΠΑΕ Εργοτέλης Γιώργος Τουτζάρης σε συνέντευξη τύπου την οποία παρέθεσε σήμερα στο Παγκρήτιο στάδιο μίλησε για όλους και για όλα.

Στην αρχική του τοποθέτηση και αφού χαιρέτησε και ευχαρίστησε όλους όσοι παραβρέθηκαν στην συνέντευξη τύπου ξεκίνησε κάνοντας  έναν απολογισμό από την αρχή που ανέλαβε την ομάδα ο Μάγκετ Σάμι μέχρι και σήμερα.

«Το καλοκαίρι όταν ανέλαβε ο κ. Σάμι την ομάδα ξεκινήσαμε στις 28 Ιουλίου, είναι η μέρα που έγινε αποδεκτή η πρότασή του για την ανάληψη της ΠΑΕ. Ξεκινήσαμε την προετοιμασία μας φεύγοντας από το Ηράκλειο για Καρπενήσι στις 25 Αυγούστου 14 παίκτες με το προπονητικό τιμ. Ξεκινήσαμε μια διαδικασία αναδιοργάνωσης στην επαγγελματική κατηγορία και η οποία ήταν και συνεχίζει να είναι επίπονη. Έχουμε φτάσει σ ένα σημείο μετά από 6 μήνες και με την ολοκλήρωση του πρώτου γύρου να έχουμε μια ομάδα με 27 επαγγελματίες ποδοσφαιριστές και με τις προσθαφαιρέσεις με τη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου. Θέσαμε ένα πλάνο όπου στηριζόμαστε αρκετά στα παιδιά που είχε η ομάδα από την προηγούμενη χρονιά στην Γ' Εθνική και ήταν από τα σπλάχνα του Εργοτέλη, καθώς και με νεαρούς ποδοσφαιριστές που θα βοηθούσαν την ομάδα αυτή την αγωνιστική σεζόν. Θέλαμε να φτιάξουμε μια ομάδα που θα παίζει ελκυστικό ποδόσφαιρο, θα δημιουργεί θέαμα και ταυτόχρονα να κερδίζει και κάποια παιχνίδια ώστε να εξασφαλίσει την παραμονή στην κατηγορία. Το πρώτο σκέλος το έχουμε καταφέρει, τώρα όσον αφορά τα αποτελέσματα βλέποντας και τον βαθμολογικό πίνακα σίγουρα δεν τα έχουμε καταφέρει αρκετά καλά και ελπίζουμε και περιμένουμε ότι στο δεύτερο γύρο τα πράγματα να πάνε καλύτερα για την ομάδα και τον κόσμο και να είμαστε ευχαριστημένοι μ' αυτό που έχουμε καταφέρει.

Έχουμε τρεις νίκες, (συν μια με τον Αχαρναικό) τέσσερις ισοπαλίες και εννέα ήττες. Ο απολογισμός δεν είναι καλός και ούτε αυτός που περιμέναμε. Σε πολλά παιχνίδια έπρεπε να πάρουμε παραπάνω και στους βαθμούς δεν είμαστε ευχαριστημένοι αλλά συνεχίζουμε και το μέλλον θα είναι καλύτερο. Κάνοντας μια ανάλυση των γκολ που δεχόμαστε έχουμε δεχθεί από τα 26 τα 14 στο πρώτο ή στο τελευταίο 15επτό. Υπάρχει μια έλλειψη συγκέντρωσης στην αρχή ή το άγχος στο τέλος για να πάρουμε αποτέλεσμα. Συγκέντρωση και προσπάθεια στη διάρκεια του αγώνα και χρειάζονται λύσεις κατά τη διάρκεια του αγώνα από το προπονητικό τιμ, απέναντι σε ομάδες που κλείνονται και δεν έχουν διάρκεια».

Αναφερόμενος στον ιδιοκτήτη της ΠΑΕ Μαγκετ Σάμι επεσήμανε:

« Ο κ. Σάμι δεν είναι κάποιος που θα τον βλέπουμε στην καθημερινότητα της ομάδας όπως είχαμε πει. Σε όλες τις ομάδες του υπάρχει ένας τζένεραλ μάνατζερ που ασχολείται και τρέχει την καθημερινότητά της και θα κρίνεται βάση αποτελεσμάτων από τον ιδιοκτήτη. Το ίδιο ακολουθεί και στον Εργοτέλη με κορυφή εμένα και έτσι νομίζω θα συνεχίσει όσο είναι στην ομάδα. Δε θα τον δείτε ποτέ να είναι ο άνθρωπος που θα τρέχει την ομάδα. Δεν είναι παράξενο που δεν είναι εδώ. Το συνηθίζει και αυτό κάνει συνέχεια και δε νομίζω να αλλάξει. Ξέρω ότι θέλει εδώ και ένα με ενάμιση χρόνο να απεμπλακεί από την ομάδα στο Βέλγιο τη Λιρς. Δεν είναι εύκολο να συμβεί αυτό αλλά είναι κάτι το οποίο θα γίνει πολύ σύντομα. Θέλει να έρθει να εγκατασταθεί στο Ηράκλειο για να ασχολείται και να βλέπει την ομάδα περισσότερο και να επεκταθεί επαγγελματικά και στο Ηράκλειο και στην Ελλάδα γενικότερα».

Όσον αφορά τον προπονητή της ομάδας Τάκη Γκώνια ο κ. Τουτζάρης ανέφερε:

«Δεν μένω στο όνομα Γκώνιας. Στηρίζουμε τον προπονητή του Εργοτέλη, όποιος και αν είναι αυτός. Πάντα αυτό θα έκανα. Όταν είμαστε ευχαριστημένοι από τη διαδικασία και βλέποντας την ποιότητα της δουλειάς, τα αποτελέσματα ναι μεν μετράνε, αλλά πιστεύω ότι η διαδικασία περνά μέσα από τη στήριξη του προπονητή. Αν βλέπαμε και εγώ, ο κ. Σάμι και ο κ. Λαμπράκης κάτι που δεν πηγαίνει και δεν δουλεύει καλά σε όλη την ομάδα, σίγουρα θα προσπαθούσαμε να αλλάξουμε κάτι.

Στηρίζουμε διαχρονικά τον προπονητή, καθώς η δουλειά του δεν μπορεί να φανεί εύκολα με τόσους νέους παίκτες. Πιστεύουμε ότι δουλεύει καλά και για το λόγο αυτό δεν προχωράμε σε αλλαγές. Τα στατιστικά δεν παίζουν μπάλα, αλλά θέλουμε να δείξουμε τον τρόπο με τον οποίο θέλει η ομάδα να παίρνει αποτέλεσμα, δείχνουν τον τρόπο λειτουργίας, τι θέλει να κάνει η ομάδα στο γήπεδο. Δεν υπάρχει θέμα χρόνου πίστωσης, πιστεύουμε ότι τα πράγματα θα πάνε καλύτερα, όπως είχε γίνει και πριν ένα μήνα, όταν σε τέσσερα ματς βρεθήκαμε πάνω από τη ζώνη. Πιστεύω ότι θα έχουμε ένα καλό σερί που θα φέρει και πάλι την ομάδα πάλι πάνω».

Σχετικά με την δήλωση του προέδρου του Γ.Σ. Εργοτέλης Γιώργου Στειακάκη ο κ. Τουτζάρης διευκρίνισε:

«Δεν έχει να κάνει η σημερινή συζήτησή μας με τη δήλωσή του κ. Στειακάκη, ήταν κάτι που έπρεπε να γίνει και θα γινόταν. Με τον κ. Στειακάκη τα είπαμε και κατ’ ιδίαν, οι σχέσεις μας είναι πάρα πολύ καλές, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα και σέβομαι τις απόψεις του. Καταλαβαίνω την αγωνία του, την έχω μεταφέρει στον κ. Σάμι και ίσως να μιλήσουν και μαζί».

Για το τι πρέπει να αλλάξει αγωνιστικά στον δεύτερο γύρο, προκειμένου να παραμείνει ο Εργοτέλης στην κατηγορία, τόνισε:

«Κάνοντας μια ανάλυση των γκολ που έχουμε δεχθεί, από τα 26 τα 14 είναι στην αρχή και στο τέλος των αγώνων. Υπάρχει έλλειψη συγκέντρωσης στην αρχή και άγχος στο τέλος. Χρειαζόμαστε περισσότερη συγκέντρωση και προσπάθεια από τους παίκτες, αλλά και να βρει λύσεις το προπονητικό επιτελείο κατά τη διάρκεια του αγώνα, όταν αντιμετωπίζουμε ομάδες που κλείνονται, δεν παίζουν ποδόσφαιρο».

Κλείνοντας  ο κ. Τουτζάρης αναφέρθηκε στον κόσμο της ομάδας λέγοντας: «Θέλω να τους ευχαριστήσω που έρχονται και βλέπουν τα παιχνίδια της ομάδας. Είτε συμφωνούμε είτε διαφωνούμε. Κανείς δε μπορεί να αφαιρέσει το δικαίωμα να σκέφτεται διαφορετικά. Ζητάμε συγνώμη αν τους στεναχωρούμε αλλά καθημερινά παλεύουμε. Στεναχωριόμαστε πιο πολύ από αυτούς στις αποτυχίες και χαιρόμαστε αντίστοιχα στις επιτυχίες. Θα κάνουμε ότι είναι ανθρωπίνως δυνατό να ξεπεράσουμε τη δύσκολη κατάσταση και αυτά τα αποτελέσματα θα ξαναέρθουν και στο επόμενο διάστημα. Οι ομάδες που συμμετέχουν στο πρωτάθλημα αυτό και οι παράγοντες που έχουν τις ομάδες είναι ήρωες. Είναι ένα επαγγελματικό πρωτάθλημα που έχει ερασιτεχνικές αποδοχές. Δεν το έχω ξαναδεί πουθενά. Είναι ένα πρωτάθλημα με πολύ δυνατές ομάδες, ανταγωνιστικό αλλά δεν υπάρχει η προβολή της προσπάθειας που κάνουμε όλοι για να ανταπεξέλθουμε. Είναι ένα ημιεπαγγελματικό πρωτάθλημα αναφορικά με τις απολαβές. Είναι δυσάρεστο να βλέπεις ομάδες να αποχωρούν όπως έγινε πρόσφατα και με την Βέροια».