Στη συμβολή του 4ο“Aegeo Cup | by CarQ” στην ανάπτυξη του ποδοσφαίρου, του πολιτισμού και του «ευ εγωνίζεσθαι» στάθηκαν οι κ.κ. Στειακάκης, Πιτσούλης και Καλπακίδης, ενόψει της έναρξης του τουρνουά η οποία είναι προγραμματισμένη για τη Μεγάλη Δευτέρα 18/4 και θα ολοκληρωθεί την Μεγάλη Τετάρτη 20/4.

Στη συνέντευξη τύπου που δόθηκε στην Περιφέρεια Κρήτης για το 4ο“Aegeo Cup | by CarQ”, το οποίο είναι αφιερωμένο στη μνήμη του Απόστολου Παπουτσάκη, παρέστησαν ο πρόεδρος του ΓΣ ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ Γιώργος Στειακάκης, ο εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος αθλητισμού Γιώργος Πιτσούλης και ο τεχνικός διευθυντής της Ακαδημίας ΕΡΓΟΤΕΛΗ Κώστας Καλπακίδης.

Μιλώντας ο πρόεδρος του ΓΣ ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ Γιώργος Στειακάκης τόνισε: «Ιδιαίτερη χαρά και υπερηφάνεια αισθανόμαστε για την διοργάνωση του 4ου AEGEO CUP με την υποστήριξη  της ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΡΗΤΗΣ, αλλά και του ΔΗΜΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ και της ΕΠΣΗ Ηρακλείου. Ιδιαίτερα ευχαριστούμε  τον κεντρικό χορηγό την εταιρεία CARQ.

Το φετινό AEGEO CUP αφιερώνεται στην μνήμη του ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΠΑΠΟΥΤΣΑΚΗ. Ελπίζουμε οι 60 ομάδες και τα 800 περίπου παιδιά να χαρούν αυτή την γιορτή και την διαμονή τους στο Ηράκλειο».

Από την πλευρά του ο εντεταλμένος Περιφερειακός σύμβουλος Αθλητισμού Γιώργος Πιτσούλης στην τοποθέτησή του επεσήμανε: «Το ποδόσφαιρο αποτελεί ένα άθλημα με αναρίθμητους «ακολούθους» που δεν γνωρίζει ηλικιακούς και φυλετικούς περιορισμούς. Έτσι χαιρόμαστε ιδιαίτερα που ως Περιφέρεια συνδιοργανώνουμε μαζί με το  Γ.Σ. Εργοτέλη στο Ηράκλειο το AEGEO CUP, καθώς αποτελεί ένα διεθνές τουρνουά, θεσμό στα δρώμενα του παιδικού ποδοσφαίρου. Η σημαντικότητα του AEGEO CUP είναι ακόμα μεγαλύτερη καθώς μέσω αυτού περισσότερα από 800 παιδιά, μικροί ποδοσφαιριστές, όπως οι συνοδοί τους θα έχουν τη δυνατότητα να χαρούν τις ομορφιές που προσφέρει ο αθλητισμό».


Ο τεχνικός διευθυντής της Ακαδημίας ΕΡΓΟΤΕΛΗ και εμπνευστής της διοργάνωσης Κώστας Καλπακίδης, ανέφερε: «Στο φετινό AEGEO CUP, που αφιερώνεται στη μνήμη του επί πολλά χρόνια πρόεδρο του ΕΡΓΟΤΕΛΗ, ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΠΑΠΟΥΤΣΑΚΗ,  καλωσορίζουμε την συμμετοχή για πρώτη φορά τεσσάρων ομάδων της Κ17 κοριτσιών.

Συμμετέχουν 24 ακαδημίες παιδικού ποδοσφαίρου με 60 ομάδες(800 περίπου παιδιά)σε 9 διαφορετικές ηλικίες και από τους 4 νομούς της Κρήτης, Κύπρο, Αθήνα και η ΠΑΕ ΑΡΗΣ Θεσσαλονίκης. Οι αγώνες θα διεξαχθούν στο ΜΑΡΤΙΝΕΓΚΟ, ΛΙΝΤΟ, ΑΛΜΥΡΟΣ, ΕΓΟΗ και ΚΑΝΤΙΑ. Στόχος του τουρνουά είναι να διασκεδάσουν μέσα από το παιχνίδι, να κάνουν νέους φίλους και μέσα σε αθλητικά πλαίσια να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους.

Το τουρνουά προσφέρει, επίσης, την ευκαιρία να γνωρίσουν οι φιλοξενούμενες ομάδες την ιστορική και με μεγάλη πολιτιστική κληρονομιά πόλη του Ηρακλείου(αθλητικός τουρισμός).

Η συμμετοχή χιλιάδων παιδιών που συμμετείχαν από το 2003 στο τουρνουά μας, αλλά και άνθρωποι της πολιτικής, κοινωνικής και αθλητικής ζωής του τόπου μας που μας τίμησαν με την παρουσία και τη στήριξη τους, είναι το κίνητρο και η δύναμη να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας».

Το 4ο“Aegeo Cup | by CarQ” πραγματοποιείται με την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης, έχει ως στόχο τη γνωριμία –μέσα και έξω από τον αγωνιστικό χώρο-ομάδων, προπονητών και αθλητών από διάφορα σημεία της Ελλάδας και του εξωτερικού, σε ένα ποιοτικό περιβάλλον ευγενούς άμιλλας, η ανταλλαγή εμπειριών και τεχνογνωσίας, καθώς και η προβολή του πολιτιστικού πλούτου της Κρήτης.

Προτεραιότητες της διοργάνωσης είναι παράλληλα:

-Προβολή του Ηρακλειώτικου παιδικού ποδοσφαίρου σε ομάδες από την υπόλοιπη Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό,

-Δημιουργία διασυνδέσεων (networking) μεταξύ προπονητών, παραγόντων και αθλητών του παιδικού ποδοσφαίρου σε διεθνές επίπεδο,

- Έμπρακτη προβολή αθλητικού τουρισμού, επέκταση τουριστικής περιόδου.

Το 4ο“Aegeo Cup | by CarQ” θα φιλοξενηθεί στις αθλητικές εγκαταστάσεις του  Γ.Σ.ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ και σε γήπεδα της πόλης του Ηρακλείου, όπως το  Lido Soccer, το Candia Sport, του ΕΓΟΗ και του  Αλμυρού.