Με ενθουσιασμό και μεγάλη χαρά υποδέχθηκαν όλοι στο Μαρτινέγκο τον Βασίλη Χατζηπαναγή στην ημερίδα που διοργάνωσε ο ΓΣ ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης.

Ο μεγάλος άσος του Ελληνικού ποδοσφαίρου, για πολλούς ο κορυφαίος ποδοσφαιριστής της χώρας, βρέθηκε στο Μαρτινέγκο μαζί με τον άμεσο συνεργάτη του και προπονητή Ακαδημιών Νίκο Φράγκου, όπου και μίλησαν στους αθλητές της Ακαδημίας.

Ο πρόεδρος του ΓΣ ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ Γιώργος Στειακάκης τίμησε τον Βασίλη Χατζηπαναγή για την προσφορά του στο Ελληνικό ποδόσφαιρο, μιλώντας για αυτόν με τα καλύτερα λόγια. Παράλληλα ευχαρίστησε την Περιφέρεια Κρήτης και ιδιαίτερα τους κ.κ. Αρναουτάκη και Συριγωνάκη για τη συμπαράστασή τους σε κάθε προσπάθεια που γίνεται, τιμώντας παράλληλα τον κ. Συριγωνάκη ο οποίος εκπροσώπησε στην εκδήλωση την Περιφέρεια Κρήτης.

Μιλώντας ο Βασίλης Χατζηπαναγής για τον ΕΡΓΟΤΕΛΗ, τη δουλειά που κάνει στο κομμάτι των Ακαδημιών, αλλά και το Ελληνικό ποδόσφαιρο τόνισε: «Ξέρω καλά πως δουλεύει ο ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ στις Ακαδημίες του και για αυτό είμαι και εδώ και πρέπει όλοι στην Ελλάδα να ακολουθούν το παράδειγμά του και να φτιάχνουν Ακαδημίες που θα βγάλουν δικούς τους παίκτες και είναι κάτι που το λέω πάντοτε. Βλέπουμε ότι στις Ελληνικές ομάδες δεν παίζουν πολλοί Έλληνες ποδοσφαιριστές  και οι περισσότεροι είναι ξένοι.

Πρέπει να αρχίσουμε να βλέπουμε και Έλληνες παίκτες, γιατί σε λίγο δεν θα έχουμε και παίκτες για την Εθνική μας ομάδα. Θα πρέπει στις ομάδες να παίζουν τουλάχιστον 4-5 Έλληνες παίκτες .

Ο ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ δουλεύει πάρα πολύ καλά σε αυτό το θέμα και έχει αναδείξει πολλούς παίκτες με τους οποίους έχει παίξει μέχρι και την Α’ Εθνική και μπράβο του».

Ο πρόεδρος του ΓΣ ΕΡΓΟΤΕΛΗ Γιώργος Στειακάκης είπε για τον Βασίλη Χατζηπαναγή, αλλά και την εκδήλωση: «Δεν είναι τυχαίο επειδή γνωρίζουμε τις απόψεις του Βασίλη Χατζηπαναγή, ο οποίος εκτός του ότι ήταν ένας εκ των κορυφαίων ποδοσφαιριστών, γνωρίζει πολύ καλά και τις ανάγκες του ποδοσφαίρου. Τον άκουσα να λέει ο,τι πρέπει οι ομάδες να απαρτίζονται και από Έλληνες και από ξένους ποδοσφαιριστές, αυτό που είναι σημαντικό όλες οι ομάδες να δώσουν ευκαιρίες στους νέους Έλληνες ποδοσφαιριστές, για να μπορέσουν και τα μικρά παιδιά να έχουν την ευκαιρία να παίξουν στα κορυφαία πρωταθλήματα.

Αυτό αν γίνει φιλοσοφία και είναι κάτι που πιστεύει και ο Βασίλης Χατζηπαναγής και για αυτό του ζητήσαμε να μεταλαμπαδεύσει τις γνώσεις του στα παιδιά μας. Δεν πρέπει να χάνονται παιδιά που έχουν ταλέντο, θα πρέπει οι υποδομές κάτι το οποίο βοηθά πολύ η Περιφέρεια να δίνουν αυτό που χρειάζονται τα παιδιά.

Με την προσπάθεια που κάνουμε και τα σωματεία θα πρέπει να μεταφέρουμε στα παιδιά την αγάπη για το ποδόσφαιρο μέσα και από έναν κοινωνικό χαρακτήρα, να γίνονται σωστοί άνθρωποι και να έχουν πρότυπα και ιδανικά. Αυτό κάναμε σήμερα, φέρνοντας τον κ. Χατζηπαναγή και τον κ. Φράγκου.

Εμάς στον ΕΡΓΟΤΕΛΗ ένας είναι ο στόχος μας να δίνουμε την ευκαιρία σε νέα και δικά μας παιδιά να μπορέσουν να κάνουν το όνειρό τους πραγματικότητα. Αυτό είναι προς όφελος όλων».

Από την πλευρά του, εκπροσωπώντας την Περιφέρεια Κρήτης η οποία ήταν και συνδιοργανώτρια, ο αντιπεριφερειάρχης Κρήτης Νίκος Συριγωνάκης υπογράμμισε: «Ο ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ με τη συνδρομή της Περιφέρειας πραγματοποίησε αυτή την επιμορφωτική ημερίδα με εκλετούς προσκεκλημένους τους κ.κ. Χατζηπαναγή και Φράγκου.

Ο Βασίλης Χατζηπαναγής ένας από τους μεγαλύτερους ποδοσφαιριστές της χώρας μας, ένας βιτρουόζος και τεχνίτης της μπάλας και είναι τιμή μας που βρίσκεται σήμερα εδώ στο Μαρτινέγκο για να διδάξει τα μυστικά του στα νέα παιδιά.

Ο ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ διαχρονικά λειτουργεί μια από τις καλύτερες Ακαδημίες σε όλη τη χώρα και αυτό φαίνεται εκ του αποτελέσματος, όταν σήμερα τρεις παίκτες που έχουν ξεκινήσει από την Ακαδημία ΕΡΓΟΤΕΛΗ να βρίσκονται στην Εθνική μας ομάδα.

Οι άνθρωποι του Συλλόγου έχουν καταφέρει σε αυτόν εδώ το χώρο στο κέντρο του Ηρακλείου να τον μετατρέψουν σε μια κυψέλη παραγωγής ταλέντων και τους αξίζουν πολλά συγχαρητήρια.

Εμείς σαν Περιφέρεια εκμεταλλευόμενοι την παρουσία του κ. Χατζηπαναγή εδώ προχωρήσαμε και σε άλλες εκδηλώσεις και είναι τιμή μας που ήταν εδώ και έχουμε συμφωνήσει και του χρόνου να κάνουμε δύο καμπ, ένα στην ανατολική και ένα στη δυτική Κρήτη».

Τους Βασίλη Χατζηπαναγή και Νίκο Φράγκου τίμησαν εκ μέρους της ΠΑΕ ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ ο Γενικός Διευθυντής Γιώργος Τουτζάρης, ο Γενικός Αρχηγός Σταύρος Λαμπράκης και οι ποδοσφαιριστές Πάρης Ντουμάνης και Γιάννης Θεοδωράκης, οι οποίοι και τους δώρισαν φανέλες του ΕΡΓΟΤΕΛΗ με τα ονόματά τους.