Την πρώτη τους συγκέντρωση και προπόνηση ενόψει της νέας αγωνιστικής χρονιάς πραγματοποίησαν τη Δευτέρα 6 Αυγούστου το βράδυ, οι Νέοι ΕΡΓΟΤΕΛΗ και τα Κανάρια.

Οι δύο από τις τρεις αγωνιστικές ομάδες του Γ.Σ. ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ (το Μαρτινέγκο θα έχει την πρώτη του συγκέντρωση τη Δευτέρα 12/8), βρέθηκαν στο γήπεδο «Ν. Καζαντζάκης» του Μαρτινέγκο, όπου και πραγματοποίησαν την παρθενική τους προπόνηση για την εφετινή αγωνιστική χρονιά. 

Με σημαντικές αλλαγές στο έμψυχο δυναμικό των δύο ομάδων, αλλά και διαφορετικούς προπονητές, με τον Γιώργο Βλατά να είναι στους Νέους ΕΡΓΟΤΕΛΗ και τον Παναγιώτη Κορδονούρη στα Κανάρια, οι δύο ομάδες ξεκίνησαν τη σκληρή δουλειά προκειμένου να είναι έτοιμες στις επίσημες αγωνιστικές τους υποχρεώσεις. 

Στους ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων μίλησαν πριν την έναρξη της προπόνησης οι τεχνικοί τους, αλλά και οι διοικούντες, οι οποίοι αναφέρθηκαν στην αγωνιστική, αλλά και πολιτιστική φιλοσοφία που διέπει τον ΕΡΓΟΤΕΛΗ και η οποία εκφράζεται διαχρονικά μέσα στα γήπεδα από όλες τις αγωνιστικές του ομάδες.