Πίνακες με συμπεράσματα και επιδιώξεις της ομάδας μας με αναλυτικά στοιχεία και ερμηνείες από τον αγώνα με τα Τρίκαλα για την 17η αγωνιστική του πρωταθλήματος.

Συμπεράσματα και επιδιώξεις της ομάδας μας (Ερμηνεία του παρακάτω πίνακα)

  • Η ομάδα μας προσπαθεί σε κάθε παιχνίδι να έχει καθαρό χρόνο παιχνιδιού περίπου στα 60 λεπτά (όπου κατά μέσο όρο είναι ο χρόνος που παίζεται το παιχνίδι στα προηγούμενα πρωταθλήματα της Αγγλίας, Ισπανίας, Γερμανίας και τώρα τελευταία της Ιταλίας)
  • Ενημερωτικά, ο καθαρός χρόνος παιχνιδιού άλλων αγώνων της κατηγορίας αλλά και αγώνων της Super League, είναι μεταξύ 35’-50’ λόγω των πολλών διακοπών, καθυστερήσεων που υπάρχουν σε κάθε παιχνίδι.
  • Η πράσινη στήλη δείχνει ότι η ομάδα μας είχε την μπάλα καθαρό χρόνο παιχνιδιού 44’,40’’ όταν ο αντίπαλος την είχε 11’,32’’, όπερ σημαίνει 56’,12’’ συνολικός χρόνος καθαρού παιχνιδιού (οι γκρι στήλες δείχνουν το χρόνο κατοχής ανά ημίχρονο).
  • Η τελευταία γκρι στήλη δείχνει ότι δεν παίχτηκε ποδόσφαιρο για 39’,39’’/ Αν δούμε και τα δυο ημίχρονα θα δούμε ότι στο 1ο ημίχρονο δεν παίχτηκε ποδόσφαιρο για 16’,51’’ ενώ στο 2ο ημίχρονο για 22’,48’’ (διαφορά 6 λεπτών). Αξιοσημείωτο είναι ότι στο 2ο ημίχρονο οι καθυστερήσεις από τις αλλαγές των φιλοξενουμένων και όλες τις περιπτώσεις που έπεφταν κάτω ξεπέρασαν τα 10’!!!
  • Αξιοσημείωτο δε είναι ότι όλες οι εκτελέσεις άουτ του τερματοφύλακα ξεπερνούσαν τα 20’’ (έφτασε μέχρι και 35’’) ενώ και τα πλάγια άουτ ήταν παρόμοια (15’’ – 25’’) όταν η ομάδα μας δεν ξεπερνά τα 7’’-8’’.

PENALTY AREA ENTRIES


PENALTY AREA ENTRIES (ΕΙΣΟΔΟΣ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ – ΕΡΜΗΝΕΙΑ

  • Το πόσο επιθετική είναι μια ομάδα ή το πόσο καλή αμυντική λειτουργία έχει, ερμηνεύεται (στο υψηλό επίπεδο) από το πόσες (επιτυχημένες) προσπάθειες για να μπει στην αντίπαλη περιοχή έχει η κάθε ομάδα και αο το σύνολο των μεγάλων ευκαιριών που μπορεί να γίνουν.
  • Στο παιχνίδι με τα Τρίκαλα βλέπουμε δεξία στην φωτο το συν9ολο των επιτυχημένων εισόδων στην αντίπαλη περιοχή (22/46) για τον ΕΡΓΟΤΕΛΗ και το σύλολο των ΤΡΙΚΑΛΩΝ (4/7). Η ομάδα μας λοιπόν επέτρεψε στον αντιπαλο που έχει ένα από τα ακριβότερα μπατζετ στην κατηγορία (παίκτες για άνοσο) να μπεί στην περιοχή μας μόλις 4 φορές σε 96’!! Το ότι δεν επιτρέπω στον αντίπαλο να μπέι στην περιοχή μου δείχνει το πόσο καλη είναι η αμυντική λειτουργία της ομάδας. Οι ευκαιρίες μας ήταν πολύ σημαντικότερες από του αντιπάλου, απλά εμείς δεν βάλαμε το γκολ (το “expected goals” εξηγείται παρακάτω).
  • Κάτω δεξιά φαινεται ότι τα κόρνερ ήταν 9-1 και τα φάουλ 24 υπέρ 13 κατά! Η ομάδα μας στοχεύει στο να κέψει την μπάλα και όχι να κάνει φάουλ αλλά το απίστευτο είναι ότι εκτός του ότι πολλά από τα 13 φάουλ που «κάναμε» δεν ήταν, οι αντίπαλοι κατάφεραν γι αυτά τα 13 φάουλ να μείνουν στο έδαφος 10’ στο σύνολο!
  • Ενημερωτικά, σε κάθε παιχνίδι υψηκού επιπέδου (Ισπανία, Γερμανία, Αγγλία) τα φάουλ που γίνονται σε ένα παιχνίδι είναι περίπου 20 στο σύνολο (εκτός εξαιρέσεων). Χαρακτηριστικό είναι ότι ομάδες που έχουν την κατοχή της μπάλας στο υψηλότερο επίπεδο κάνουν μονοψήφιο αριθμό φάουλ σε κάθε παιχνίδι!

XG-EXPECTED GOALS

 

XG-EXPECTED GOALS - ΕΡΜΗΝΕΙΑ

  • Στο υψηλότερο επίπεδο θεωρείται πολύ σημαντική η παράμετρος XG. Αυτό δείχνει το πόσα γκολ θα πρέπει να πετύχει η ομάδα στο συγκεκριμένο παιχνίδι με βάση τις ευκαιρίες και τα σουτ που δημιούργησε.
  • Η ομάδα μας σε κάθε παιχνίδι έχει από 2πλάσιο – 4πλάσιο αριθμό μεγαλύτερο των αντιπάλων κάτι που δείχνει την συνολική απόδοση της ομάδας. Έτσι φαίνεται και πόσα γκολ θα πρέπει να δεχτούμε από τα αντίστοιχα σουτ των αντιπάλων.
  • Για προσωπική ενημέρωση διαβάστε τα παρακάτω:
  • https://www.youtube.com/watch?v=w7zPZsLGK18
  • https://medium.com/@Soccermatics/the-luckiest-team-in-the-premier-league-ec1099a9d721

Τελικές από το παιχνίδι με την Καρδίτσα

Με αφορμή σχολια που έκαναν λόγο για ευνοϊκή διαιτησία προς την ομάδα μας παραθέτουμε τον παρακάτω πίνακα