Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά διοργανώνεται το Διεθνές τουρνουά ποδοσφαίρου AEGEO CUP - ΦΗΜΗ από 22 έως και 24 Απριλίου για μικρές ηλικίες από όλη την Κρήτη, την Ελλάδα και το εξωτερικό, υπό την αιγίδα του ΓΣ ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ.

Παράλληλα με το τουρνουά το οποίο θα διεξαχθεί στο Παγκρήτιο Στάδιο, αλλά και τα γήπεδα Μαρτινέγκο, ΠΟΑ, ΕΓΟΗ, Αλμυρού και Candia Sport, θα δοθεί η ευκαιρία στους προπονητές και τους συνοδούς των ομάδων να ανταλλάξουν  απόψεις για τη λειτουργία των ακαδημιών σε ημερίδα που θα πραγματοποιηθεί κατά τη διάρκεια των αγώνων.

Πρόκειται για ένα αθλητικοπολιτισμικό γεγονός, καθώς πέρα από αθλητικό κομμάτι οι φιλοξενούμενοι θα γνωρίσουν πολιτισμικά  το Ηράκλειο αλλά και την Κρήτη. Ο Γ.Σ.ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ, ο οποίος αποτελεί την μεγαλύτερη Αθλητική κυψέλη της Κρήτης και εφέτος συνδέει το όνομά του με το τουρνουά  προσδίδοντας κύρος σε όλες τις εκδηλώσεις του και  κάνοντας γνωστή την Κρήτη και τις ομορφιές της σε όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό μέσα από τον τουριστικό αθλητισμό. 

H ιστορία αυτού του τουρνουά, αρχίζει το 2003 ως «ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΦΙΛΙΑΣ – THALASSO» για 4 συνεχή χρόνια με διοργανωτή το “ Α. Ο. Thalasso Candia Maris ”.  Από το 2008 και για 8 χρόνια το τουρνουά αλλάζει όνομα και γίνεται στην αρχή  «GRETA CUP» και αργότερα   «ΦΗΜΗ CRETA CUP» με διοργανωτή το Α.Ο. ΛΙΝΤΟ. Τώρα για τρίτη χρονιά  το τουρνουά ονομάζεται « AEGEO CUP- ΦΗΜΗ» με χορηγό  τα αναψυκτικά ΦΗΜΗ. Σε όλη αυτή την πορεία του διεθνούς τουρνουά, υπεύθυνος οργάνωσης είναι ο Κωνσταντίνο Καλπακίδης.          

Αρωγοί  στην προσπάθεια αυτή μέχρι και τώρα είναι αρκετές ομάδες του Ηρακλείου με τη συμμετοχή τους, όπως ο ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ, ο ΟΦΗ, ο ΠΟΑ, το Λίντο, ο Ηρόδοτος, το Αθλόπολις, το Candia Sport, ο Πήγασος, η Ακαδημία Γκέραρντ-Παπαδάκης, ο Παναθηναϊκός Ηρακλείου, ο Ολυμπιακός Μαλεβιζίου, αλλά και από όλη την υπόλοιπη Κρήτη: Κισσαμικός, Ακαδημία Σούδας, Κρητικός Αστέρας, Γρανίτης Αγ. Μαρίνας, Πανακρωτηριακός, Ασπίδα, Ίκαρος Μουρνιών, Επισκοπή Ρεθύμνου, Άρης Ρεθύμνου.

Παράλληλα υπάρχουν συμμετοχές ομάδων εκτός Κρήτης, όπως ο Ατρόμητος από την Αθήνα και Μίκρα FC από τη Θεσσαλονίκη. Την διεθνή ταυτότητα του τουρνουά δίνουν ο ΑΠΟΕΛ, η Football Academy Νίκκι Παπαβασιλείου και το GC School από την Κύπρο.

Τις προσεχείς ημέρες θα ανακοινωθεί το οριστικό πρόγραμμα του τουρνουά. Αναλυτικά οι μέχρι τώρα συμμετοχές και οι όμιλοι ανά ηλικία: